ASIANTUNTIJAT

Jakob Valdma

Lääkäri & Elintapavalmentaja

Jakob Valdma on lääkäri ja elintapavalmentaja. Hän on hoitanut työssään työterveyslääkärinä satoja, mahdollisesti tuhansia, loppuunpalaneita ihmisiä. 

Jakobin erikoisosaaminen lääkärinä ja valmentajana on kokonaisvaltainen elintapahoito. Hän on pääasiassa hoitanut ja valmentanut 2. tyypin diabeetikoita sekä painon ja aineenvaihdunnan häiriöiden kanssa kamppailevia. Työterveydessä hän kohtaa uupuneita ihmisiä päivittäin. 

“Olen vuosia etsinyt työkalua, miten loppuunpalaneita voisi auttaa. Terveydenhuoltomme ei kykene siihen, ainakaan kokonaisvaltaisesti. Nyt meillä on se työkalu”. Hän pitää erittäin tärkeänä, että ihmistä autetaan kokonaisvaltaisesti asiassa kuin asiassa, mutta niinkin merkittävässä ongelmassa kuin loppuunpalaminen, se on välttämätöntä.

Sari Pettersson

Psykoterapeutti, Ratkaisukeskeisen psykoterapian maisteri, NLP -master, Rentoutusohjaaja, Uupumukseen sairastunut

Sari on psykoterapeuttina saanut hyvää palautetta läsnäolosta, aktiivisuudesta sekä empaattisesta ja positiivisesta vuorovaikutuksesta. ”Jos määritän tapaani tehdä työtäni, niin sitä voisi kuvata ”ammattisydämellisesti”. Tämä tarkoittaa, että ammatillisen puolen lisäksi olen aidosti läsnä jokaisessa kohtaamisessa, ihmisenä ihmiselle”.

Hän tapaa työssään paljon ihmisiä, jotka kärsivät eri asteisista uupumuksen oireista, mutta ennen kaikkea hänellä on paljon kokemusta siitä miten uupumuksesta päästään eteenpäin ja elämän voima palautuu. Tästä hänellä on myös omakohtaista kokemusta. Hän auttaa asiakasta löytämään sopivia keinoja ja voimavaroja päästä tilanteesta eteenpäin pienin vahvoin askelin.

Häntä kiinnostaa mitkä asiat ohjaavat ihmisen ajattelua, käytöstä ja miten henkiseen hyvinvointiin voi vaikuttaa. ”Olen erittäin motivoitunut työstäni, koska tulokset asiakkaan hyvinvoinnissa on konkreettisesti nähtävissä ja tämä auttaa minua jaksamaan ja kehittämään itseäni yhä lisää.” ”Työhöni tartun tosissani, mutta en totisena. Asiat eivät ole päälle liimattuja vaan tutkittuja, testattuja ja hyviksi havaittuja. Tietoni ja taitoni annan sinun käyttöösi”.

Hänen oppinsa lähtee vuosien opiskelusta, rikkaasta elämänkokemuksesta ja pitkästä työhistoriasta erilaisten ihmisten parissa, työntekijänä ja yrittäjänä.

Markus Kauppinen

Vakavaan uupumukseen sairastunut, Diplomi-insinööri, Toimitusjohtaja, Entinen liigatason lentopalloilija

Markus on omakohtaisesti sairastanut vakavan uupumuksen. Hän on tietoinen siitä kuinka salakavalasti ja huomaamatta uupuminen tapahtuu ihmiselle ja kuinka kivuliasta se on. Hän on kokenut myös uupumuksesta tervehtymisen sekä millainen matka se on.

Kivinen tie -kurssikokonaisuus on saanut alkunsa Markuksen omista tarpeista ja kokemuksista. "Kun sairastuin uupumukseen olin hyvin hämilläni. En ymmärtänyt mitä minulle oli tapahtunut ja miksi. Koko kehoni ja mieleni oli aivan sekaisin. Selviytyäkseni tein sen mitä usein teen ja hyppäsin hyvin syvälle aiheeseen ja päätin selvittää, että mitä on tapahtunut ja miten tästä selvitään."

Toipumisensa aikana Markus tapasi useita asiantuntijoita, vertaisia sekä tutustui psykologian ja fysiologian maailmaan. "Käydessäni uupumistani läpi asiantuntijoiden kanssa ja oppiessani aiheesta lisää, opin löytämään merkittävimmät asiat uupumisesta toipumisen kannalta sekä rakentamaan rutiinit elämääni, jotka estävät uupumuksen uusiutumisen. Huomasin kuitenkin puhuessani ja keskustellessani vertaisteni kanssa, että moni ei ollut tietoinen mitä kehossa ja mielessä tapahtuu uupumisen aikana, mitkä tekijät ovat siihen tilanteeseen johtaneet ja kuinka siitä toivutaan. Koin tämän suurena ongelmana ja halusin tuoda omat kokemukseni ja oppini muiden ihmisten avuksi. Siksi keräsin kasaan Suomen johtavat asiantuntijat ja rakensimme Kivinen tie -kokonaisuuden, jotta pystyisimme auttamaan muita uupumukseen sairastuneita."