Kivinen tie

Tervetuloa matkalle muutokseen.


Kivinen tie on matka parempaan elämään uupumuksen jälkeen. Kivinen tie on ohjenuoranasi, kun teet muutoksen, jonka on pakko tapahtua. Muutoksen, jota ei kuitenkaan tarvitse tehdä yksin.

OSALLISTU KURSSILLE NYT KAMPANJAHINTAAN 129€ KLIKKAAMALLA (NORM. 249€)

KAMPANJAJHINTA VOIMASSA VIELÄ

SEURAAVA KURSSI ALKAA MAANANTAINA 30.3 -


VOIT KÄYDÄ SEN OMAAN TAHTIISI

Markus Kauppinen on sairastanut ja toipunut vakavasta työuupumuksesta. Hän on entinen liigatason lentopalloilija, diplomi-insinööri sekä toimitusjohtaja.

UUPUMUKSEN EI PITÄNYT TAPAHTUA MINULLE


” Ovi paukahtaa kiinni ja jään sänkyyn makaamaan. Avovaimoni on juuri lähtenyt sunnuntaiaamuna harjoituksiinsa ja takanani on jälleen yksi uneton yö. Tunnen kuinka toivottomuus ja ahdistus ottavat vallan koko kehosta. Olen niin väsynyt ja yksin. Niin helvetin väsynyt. Pakokauhu valtaa kehoni ja mieleni. En näe loppua tälle raastavalle väsymykselle. Alan hyperventiloimaan ja saan paniikkikohtauksen.”

Näin minä heräsin työuupumukseen. Vasta kunnon paniikkikohtaus sai minut myöntämään, että kaikki ei ollut hyvin ja hakemaan apua. Läheiseni ja tuttavani olivat jo aiemmin varoitelleet minua työuupumuksesta ja sen vaaroista. Merkit olivat selkeästi nähtävillä: unettomuutta, öistä hikoilua, ärtyneisyyttä, muistiongelmia, pitkittyneitä vatsakipuja ja lopulta spontaaneja itkukohtauksia. Sivuutin kaikki oireet ja painoin vain lisää kaasua. Työuupumus ei voi tapahtua minulle.

Minä olin viimeinen ihminen, joka voisi sairastua työuupumukseen. Luulin, että minulla ei ole rajoja. Minä olin ihminen, joka teki enemmän kuin muut. Minä olin hyvä kaikessa mitä tein. 

Kunnes en ollut enää mitään. Olin täysin pirstaleina ja menettänyt identiteettini. Minä olin voimaton ja kykenemätön. Minä olin mies joka söi lääkkeitä ja itki. Minä olin loppu.

TÄMÄ EI OLE LOPPU


Tämä kurssi on kaikille, ketkä ovat toipumassa burnoutista. Kaikille, ketkä haluavat ottaa aktiivisen roolin omassa paranemisessaan sekä luoda itselleen vahvemman ja vakaamman pohjan tulevaisuutta varten. Vallitseva tilanne ei ole sinun syysi, mutta on sinun vastuullasi korjata se.

 

Sillä työuupumus ei ole loppu. Se on vasta alku.

 

Merkittävin tekijä toipumisessa on yksilön rooli ja muutos omissa toimintamalleissa sekä halu muuttua. Kurssi perustuu tieteelliseen tutkimukseen, pitkän ajan käytännönopeista sekä loppuunpalaneiden käytännön opeista. 

Jos haluat yksiselitteisen ratkaisun uupumukseesi, tämä kurssi ei ole sinulle. Me emme tarjoa yhtä ratkaisua kaikille, sillä sellaista ei ole. 

Jokainen ihminen on yksilö ja kaikkien tulee löytää itselleen sopivimmat toimintamallit. Meidän tehtävämme on tarjota tietoa, opettaa ja antaa mahdollisuus näiden mallien tutkimiseen, löytämiseen ja oppimiseen. Me emme tarjoa muutosta, tarjoamme mahdollisuuden siihen.

Jakob Valdma on lääkäri ja elintapavalmentaja. Hän on hoitanut työssään työterveyslääkärinä satoja, mahdollisesti tuhansia, loppuunpalaneita ihmisiä.

NYT ON PAKKO MUUTTUA


Mutta miksi vasta toipumassa? Eikö olisi helpompaa ja viisaampaa ennaltaehkäistä työuupumuksen syntymistä kuin hoitaa sitä jälkikäteen? Kyllä olisi, mutta näen usein kuinka ihmiset kieltävät vallitsevan tilanteen. He eivät koe, että vallitsevat oireet johtuvat uupumuksesta, vaan haluavat vaivoihinsa jonkin taikapillerin. Sellaista pilleriä ei ole, vaan ihmisen tulee tehdä muutos omassa elämässään. Ja sen muutoksen aika on nyt. Sillä vasta nyt on pakko muuttua. 

Loppuunpalaminen tarjoaakin mahdollisesti uuden alun ihmisille. Tutkimusten mukaan työuupumukseen sairastuneet olivat tulevaisuudessa vähemmän uupuneita sekä tyytyväisempiä työelämäänsä. On todettu, että

Työuupumuksen positiivinen voittaminen on tehnyt yksilöistä itsevarmempia, armollisempia itseään kohtaan, parempia itsensä johtamisessa sekä luonut heille uudet ja terveemmät elämänarvot. (Cherniss 1992, Panu 2019)

Tai jos olet täällä ennen kuin sairastut työuupumukseen, onneksi olkoon. Olet tekemässä juuri elämäsi parasta päätöstä. 

MIKSI TÄMÄ KURSSI ON LUOTU?

Tämä kurssi on luotu omien kokemuksiemme ja tarpeidemme pohjalta. Työuupumus on aina hyvin yksilöllinen tapahtuma ja ihmiset kokevat sen eri tavoin. Kurssilla olevat asiat ovat silti tekijöitä, joiden uskomme olevan hyödyksi kaikille. Ainakin meitä ja meidän asiakkaitamme ne ovat auttaneet suunnattomasti. Toivoimme, että tällainen paketti olisi ollut jo olemassa, kun kävimme läpi omaa toipumistamme. Haluamme tuoda sen sinulle helpommalla ja halvemmalla kuin itse sen saimme.

Tiedämme myös millaista on käydä työuupumusta läpi. Se on raskasta ja synkkää aikaa. Mutta se helpottaa. Se kestää kauan, mutta on sen arvoista. Haluamme olla tukemassa sinua tuolla matkalla, sillä on tärkeää tietää, että et ole yksin.

Me haluamme jakaa oppimme ja kokemuksemme sinulle

On aika myös tuoda koko modernia maailmaa koskevaa ongelmaa enemmän esille. Työuupumus on valtavaa vauhtia kasvava epidemia globaalisti. Vaikka burnout onkin hyvin yleinen vaiva, siitä kärsivät kokevat edelleen häpeää asiasta, eivätkä halua puhua siitä. Ainakin me koimme. Haluamme tuoda kasvot kyseiselle ongelmalle. Meille kaikille löytyy kyllä kengittäjä.

Burnout oli parasta mitä minulle on tapahtunut. Kivuliasta, tuskaista ja identiteetin romuttavaa kyllä, mutta siitä huolimatta parasta. Vasta se pakotti minut muutokseen ja muuttamaan elämääni terveempään suuntaan. Olisin aiheuttanut itselleni burnoutin ennemmin tai myöhemmin. Olen iloinen, että se tapahtui ennemmin. 

Markus

MITÄ TYÖUUPUMUS ON?

Työuupumus on hyvin vakava tila. Siitä toipuminen voi viedä vuosia ja se voi muuttaa aivotoimintaa pysyvästi. Siksi alkava uupumus on tärkeää havaita ajoissa. (Mehiläinen Oy, 2020)

Yksi suurimmista myyteistä on, että uupumuksen voi parantaa pienellä lomalla, mutta se on todellinen harhaluulo (Statista.com, 2020). Tutkimukset osoittavat, että burnouttiin ei ole nopeaa parannuskeinoa, vaan tarvitaan kokonaisvaltainen muutos ihmisen elämässä.

Työuupumus on pitkittyneen työstressin seurauksena kehittyvä häiriötila. Monella uupuneella on elämässään usein muitakin stressitekijöitä, kuin työhön liittyvät tekijät. Työuupumus on monenlaisten työn ja työympäristön tekijöiden sekä erilaisten yksilöllisten ajatus- ja toimintamallien prosessi. Yhdessä tilanteessa uupuu yksi henkilö, toisessa toinen, kolmas henkilö vaikuttaa selviävän kaikissa olosuhteissa. 

Työuupumukseen liittyy riski sairastua mm. masennukseen, unihäiriöihin, päihdehäiriöihin ja stressiperäisiin somaattisiin sairauksiin. Työuupumuksen on myös todettu lisäävän tapaturmien ja työkyvyttömyyden riskiä. (Duodecim - Terveyskirjasto, 2020)

Lievä työuupumus on yleistä. Noin neljäsosa työikäisistä suomalaisista kärsii siitä. Vakavasta työuupumuksesta kärsii arviolta 2–3 prosenttia. Työuupumuksen hoitoon löytyy tehokkaita keinoja. Hoitoon kannattaa hakeutua varhaisessa vaiheessa, jotta työuupumus ei etene vakavaksi. (Mehiläinen Oy, 2020)

OIREITA

 • Fyysiset

  -Uniongelmat
  -Ruokahalun muutokset
  -Toistuvat päänsäryt
  -Hengenahdistukset
  -Korkea verenpaine
  -Vatsakivut
  -Selkäkivut
  -Öinen hikoilu

 • Emotionaaliset

  -Ahdistus
  -Masennus
  -Ärtyneisyys
  -Lyhytpinnaisuus
  -Itkukohtaukset

 • Psyykkiset

  -Huonomuistisuus
  -Kyvyttömyys keskittyä
  -Kyvyttömyys tehdä päätöksiä
  -Pessimismi

OSALLISTU KURSSILLE NYT KAMPANJAHINTAAN 129€ KLIKKAAMALLA (NORM. 249€)

100% Tyytyväisyystakuu

Kampanjahinta voimassa vielä tämän viikon

Seuraava kurssi alkaa maanantaina 30.3 - Voit suorittaa sen omaan tahtiisi

KUINKA TYÖUUPUMUSTA YLEENSÄ HOIDETAAN JA KUINKA SITÄ TULISI OIKEASTI HOITAA?

Työuupumuksen diagnosoi työterveyslääkäri, joka päättää ensisijaisesta hoidosta. Hän voi ohjata uupuneen työntekijän työterveyspsykologin ohjaukseen ja neuvontaan, jossa kartoitetaan asiakkaan tilannetta. Työntekijän oman palautumisen ja toipumisen lisäksi olennaista on muuttaa olosuhteita työpaikalla. Tästä syystä myös työnantajan osallistuminen paranemisprosessiin on tärkeää.

Vaikka apuna onkin useita eri ammattilaisia ja osapuolia, tulee suurin muutos tapahtua silti yksilössä.

Työuupumisen uusiutumisen riski on suuri, jollei yksilö muuta niitä omia ajattelu- ja toimintamallejaan, jotka johtivat tähän tilanteeseen. Yksilön tulee ottaa vastuu omasta hyvinvoinnistaan ja laittaa itsensä etusijalle.

Osapuolet jotka osallistuvat uupuneen palautumisprosessiin

ASIANTUNTIJAT AUTTAMASSA SINUA MATKASI AIKANA

MISTÄ KIVINEN TIE -KURSSI KOOSTUU?

Aloitamme matkan pienin ja kevein askelin. Pyrimme saavuttamaan pysyvän ja näkyvän muutoksen elämässämme:

 • Viikko 1: Arjen voimavarat

  Opit mitkä asiat kuluttavat sinua arjessa ja mitkä tuovat sinulle lisää energiaa. Opit havainnoimaan näitä tekijöitä ja tule tietoisemmaksi omista voimavaroistasi.

 • Viikko 2: Kieltäytymisen taito

  Opit estämään arjen voimavarojasi kuluttavia tekijöitä.

 • Viikko 3: Minä

  Opit lisäämään arjen voimavaroja kasvattavia asioita sekä priorisoimaan omaa hyvinvointiasi.

 • Viikko 4: Armollisuus

  Opit olemaan armollisempi itsellesi sekä kuuntelemaan kehoasi ja mieltäsi tarkemmin.

 • Viikko 5: Uni

  Opit unen tärkeydestä sekä konkreettisia keinoja unenlaadun parantamiseksi.

 • Viikko 6: Liikunta

  Opit oikeanlaisen liikkumisen tarpeen palautumisvaiheeseen.

 • Viikko 7: Webinaari

  Webinaari, jossa opit työuupumuksesta toipumisen matkasta.

Viikkojen sisällöt koostuvat asiantuntijoiden luomista videomateriaaleista, pienistä tehtävistä, webinaarista sekä vertaisten tuesta.

MITÄ MATERIAALEJA KURSSI PITÄÄ SISÄLLÄÄN?

 • Videomateriaali

  Perehdyttävät videot aiheen tiimoilta

 • Ammattilaisten tuki

  Läpi koko kurssin

 • Kunto-ohjeet

  Jotta emme suorittaisi liikaa

 • Hyvän unen -ohjelista

  Sillä uni on tärkein tekijä

 • Vertaistuki

  Sillä me emme ole yksin

 • Muutosmallit

  Pieniä viikottaisia tehtäviä, jotka ohjaavat muutosta

MISTÄ KURSSIN HINTA KOOSTUU?

JOS HALUAISIT KAIKEN ERIKSEEN?

Olisi myös mahdollista käydä kaikki kurssin osa-alueet erikseen läpi, mutta silloin kustannukset nousisivat huomattavasti kurssin hintaa korkeammaksi. Tälle kurssille on pyritty kasaamaan oleellisimmat asiat uupumisesta toipumiseen liittyen. Niille voidaan laskea hinnat seuraavasti:

 • Kivinen tie -kurssin selviytymisvaihe (Arvo 560€)

  Kurssi pitää sisällään materiaalia lääkäriltä, psykoterapeutilta sekä jo uupumuksen kokeneilta henkilöiltä. Olettakaamme, että kävisit jokaisen luona henkilökohtaiset kaksi tuntia.
  Lääkärin tuntipalkaksi voimme laskea 200€/h ja psykoterapeutin tuntipalkaksi 80€/h.
  Näin ollen henkilökohtaisten vierailujen yhteishinnaksi muodostuisi 560 €.
 • Lääkärin sekä muiden ammattilaisten tuki 7 viikon ajan (330 €)

  Kurssin aikana koko ammattilaisjoukko on käytettävissäsi. Kurssin suljetussa Facebook -ryhmässä voi esittää kysymyksiä kurssin sisältöihin liittyen, johon ammattilaiset vastaavat.

 • Webinaari (30€)

  Kurssin lopussa järjestettävä livewebinaari, jossa kurssin järjestäjät ovat paikalla.

Jos koko kurssin sisällön arvo lasketaan yhteen, niin se olisi 920 euroa. 

KURSSIN HINTA

Sisältäen:

 

Kaiken kurssimateriaalin, jotka saat pitää itselläsi!

Huippuammattilaisten tietotaidon ja tuen koko kurssin ajan!

Tuoreimman tietotaidon yksilön palautumisesta!

Vertaisten tuen!

Vakaamman pohjan omalle jaksamisellesi!

Normaalisti 249 €

Nyt rajoitetun ajan kampanjahintaan

129€

OSALLISTU KURSSILLE NYT KAMPANJAHINTAAN 129€ KLIKKAAMALLA (NORM. 249€)

100% Tyytyväisyystakuu

Kampanjahinta voimassa vielä tämän viikon

Seuraava kurssi alkaa maanantaina 30.3 - Voit suorittaa sen omaan tahtiisi

14 PÄIVÄN 100% RAHAT TAKAISIN -TAKUU!

Jos et ole tyytyväinen kurssin sisältöön ensimmäisen 14 päivän aikana, saat rahasi takaisin 100%!

Lähetät meille vain sähköpostia ja palautamme rahasi ilman turhia kysymyksiä tai uteluita.

ONKO TÄMÄ TUON SUMMAN ARVOISTA?

On vaikeaa laittaa euromääräistä arvoa omalle terveydelle ja hyvinvoinnille. Asiaa voi silti miettiä seuraavasti:

Olet todennäköisesti nyt pisteessä, jossa muutoksen on tapahduttava. Olet jo joko palanut loppuun tai juuri palamassa. Jos et nyt tee asialle jotain seurauksena voivat olla masennus, pysyvä työkyvyttömyys, pitkä sairasloma, unihäiriöt, päihdehäiriöt sekä muut stressiperäiset somaattiset sairaudet. Kyseisten sairauksien negatiiviset vaikutukset yksilölle ja hänen lähipiirilleen ovat paljon rahallisia vaikutuksia suuremmat. Taloudelliset vaikutukset osaa jokainen päätellä itse.

Halunamme ei ole pelotella ja maalailla piruja seinälle. Kyseiset seuraamukset pitkittyneestä ja toistuvasta työuupumuksesta ovat tieteellisesti todistettuja. Olemme itse olleet kyseisessä tilanteessa ja tiedämme kuinka vakavasta asiasta on kyse. Haluamme tuoda esille vain faktoja ja saada ihmisiä ymmärtämään tilanteen vakavuuden.

Saat kurssilla myös huomattavan määrän omien alojensa huippuammattilaisten oppeja. Jos kävisit erikseen jokaisen näiden pakeilla saadaksesi samat eväät palautumiseen olisi loppusumma huomattavasti kurssin hintaa korkeampi. Nyt saman kurssin alle on kerätty tärkeimmät tiedot joka osa-alueelta.

ONKO TÄMÄ KURSSI MINULLE?

Tämä kurssi on sinulle, jos:

 • Olet saanut jo diagnoosin työuupumuksesta tai tunnet, että olet vaarassa sairastua työuupumukseen
 • Haluat ottaa ohjakset omiin käsiin toipumisessasi
 • Haluat parantua kokonaisvaltaisesti työuupumuksesta
 • Haluat ennaltaehkäistä työuupumuksen uusiutumista
 • Haluat oppia kuuntelemaan kehoasi ja mieltäsi paremmin
 • Haluat voida paremmin

Tämä kurssi ei ole sinulle, jos:

 • Haluat löytää taikapillerin, joka parantaa sinun uupumuksesi
 • Et halua muutosta
 • Et halua ottaa vastuuta omasta hyvinvoinnistasi

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Parantaako tämä minun työuupumukseni? +

Ei. Uupumuksen parantamiseksi ei ole mitään ihmelääkettä, eikä se tapahdu sormia napsauttamalla. Uupumuksesta toipuminen on pitkä ja kivinen tie, joka vaatii yksilöltä paljon. Kurssi auttaa ja tukee sinua toipumisessa, mutta ei paranna sinua.

Miten kurssi toimii käytännössä? +

Ilmoittautumisen yhteydessä antamaasi sähköpostiin tulee viesti ja ohjeet tunnuksien luomisesta. Tunnuksien avulla pääset kirjautumaan valmennusmateriaaleihin.

Kurssin materiaalit ovat teksteinä ja videoina ja ne voi katsoa kännykällä, tabletilla tai tietokoneella.

Voit käydä kurssin materiaalia läpi omaan tahtiisi ja myös edetä sinulle sopivassa tahdissa. Materiaalit ovat käytössäsi niin kauan kuin niitä tarvitset.

Onko tämä jotain terapiaa? +

Tämä ei ole terapiaa. Tällä kurssilla käymme läpi työkaluja ja metodeja, joilla on tieteellisesti todistettu olevan vaikutuksia  ihmisen palautumiseen sekä stressinsietokykyyn.

Miten voin maksaa kurssin? +

Kurssin hinnan voi maksaa normaalisti verkkomaksuilla tai luottokortilla. Lisäksi myös lasku ja osamaksu onnistuu valitsemalla kassalla esimerkiksi Mash-vaihtoehdon.

Tuleeko lasku postissa kotiin? +

Lasku saapuu kotiisi, jos valitset sen maksuvaihtoehdon itsellesi (mash, jousto)

Onko joku takuu kurssille ja sisällöille? +

Annamme kurssille 100% tyytyväisyystakuun ensimmäiselle 30 päivälle. Ehdit rauhassa tutustua toimintatapaan ja jos et pidä siitä, voit pyytää rahasi takaisin.

Ovatko tietoni yksityisiä? +

Ovat. Meille on erityisen tärkeää, että jokainen saa antaa itsestään kurssin aikana juuri sen verran, kun kokee oikeaksi. Emme jaa tietoja ulkopuolisille ja myöskään ryhmän sisäiseen Facebook-ryhmään liittyminen ei ole pakollista, vaikka sitä suosittelemme vahvasti.

Mitä kannattaa huomioida kurssille osallistuessa? +

Kannattaa varata jo nyt kalenteriin kahden tunnin ikkuna jokaiseen viikkoon, jolloin perehdyt materiaaleihin rauhassa ja ilman häiriöitä. On helppoa ilmoittautua mukaan ja sitten jättää osallistuminen aikomiseksi. Jos haluat, että asiat muuttuvat, kannattaa sitoutua proseessin jo nyt varaamalla sille sopiva aika.

Työuupumuksesta palautuminen on hitaampaa kuin haluaisi. Matkaan mahtuu ylä- ja alamäkiä ja parempia jaksoja seuraa usein myös huonompia hetkiä. Aloitetaan kuitenkin sieltä missä ollaan nyt.

LÄHTEET

Cherniss, C. (1992). Long-Term Consequences of burnout: An exploratory Study. Journal of Organizational Behavior. 13(1), 1-11.

Duodecim - Terveyskirjasto. (2020). Työuupumus (burnout). [online] Available at: https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00681 [Accessed 10 Jan. 2020].

Kakiashvili, T., Leszek, J., & Rutkowski, K. (2013). The medical perspective on burnout. International journal of occupational medicine and environmental health, 26(3), 401-412.

Mehiläinen Oy. (2020). Työuupumus, burn out | Mehiläinen. [online] Available at: https://www.mehilainen.fi/yrityksille/tyohyvinvointi/tyontekijan-hyvinvointi/tyouupumus [Accessed 10 Jan. 2020].

Panu, Johanna. (2019). "ARKI, ARVOT JA AJATUKSET TYÖUUPUMUKSESTA TOIPUMISEN JÄLKEEN.", University of Lapland. 

Statista.com. (2020). • Statista - The Statistics Portal for Market Data, Market Research and Market Studies. [online] Available at: https://www.statista.com/ [Accessed 10 Jan. 2020].

OSALLISTU KURSSILLE NYT KAMPANJAHINTAAN 129€ KLIKKAAMALLA (NORM. 249€)

100% Tyytyväisyystakuu

Kampanjahinta voimassa vielä tämän viikon

Seuraava kurssi alkaa maanantaina 30.3 - Voit suorittaa sen omaan tahtiisi

JOS OLET LUKENUT TÄNNE ASTI JA VIELÄ EPÄRÖIT

Muista, että sinulla ei ole mitään hävittävää. Voit kokeilla kurssia 14 päivää täysin ilman riskiä. Jos sinusta tuntuu, että tämä ei ole sinua varten tai sinulla ei juuri nyt ole jaksamista kurssin suorittamiseen, palautamme sinulle rahat takaisin kyselemättä. Olisi kuitenkin mukavaa, jos lähtisit mukaamme!

OSALLISTU KURSSILLE NYT KAMPANJAHINTAAN 129€ KLIKKAAMALLA (NORM. 249€)

100% Tyytyväisyystakuu

Kampanjahinta voimassa vielä tämän viikon

Seuraava kurssi alkaa maanantaina 30.3 - Voit suorittaa sen omaan tahtiisi